Cum să porți rochie la birou în sezonul rece?

Vara s-a terminat și tu încă îți dorești să fii elegantă și să porți ținute formate din fuste sau rochițe însă vremea nu îți permite acest aspect, trebuie doar să faci alegerea corectă și nu vei resimți vremea friguroasă chiar și într-o rochie. Dacă a venit sezonul rece nu trebuie neapărat să treci la pantaloni și să nu te mai desparți de ei până sosește primăvara. Nu îți face griji, poți avea o ținută feminină și frumoasă chiar și în această perioadă, trebuie doar să combini piesele potrivite, o rochie frumoasă cu pulover gros, de exemplu, poate fi o ținută foarte bună pentru zilele friguroase.

Sfaturi utile

Îmbracă-te cu mai multe piese

Pentru a evita situațiile în care te simți inconfortabil deoarece ai haine mult prea groase pe tine trebuie să încerci să faci ținute cu mai multe straturi, pentru a putea scăpa de ele pe parcursul zilei. Poți combina foarte bine un pulover cu o cămașă și o fustă sau o rochie cu un cardigan. Ideea este să poți îndepărta piesele pe parcursul zilei dacă îți va fi cald sau nu te vei simți confortabil. Acest aspect este foarte important pentru această perioadă deoarece te va ține departe de răceli sau alte virusuri, este extrem de important să te poți adapta temperaturii fiecărui spațiu pe care îl frecventezi de-a lungul zilei. Afara este rece, în timp ce în metrou sau autobuz temperatura este mai ridicată. De asemenea, în birou sau supermarket, din nou temperatura va fi și mai ridicată, de aceea ai nevoie să poți îndepărta straturile de haine pe care le-ai folosit dimineață pentru a nu simți frigul. Trebuie să te ferești cât mai mult de fluctuațiile de temperatură deoarece acestea te expun îmbolnăvirii.

Ținute cu rochii pentru toamna-iarna

Întrucât îți dorești să ai ținute frumoase chiar și în această perioadă, în continuare vei găsi câteva idei de ținute ce te vor pune în valoare, dar care îți vor ține și de cald.

În funcție de format, unele rochii pot fi purtate și cu clasica helancă. Dacă partea de sus este alcătuită doar din bretele sau dacă are un decolteu mai generos, cu siguranță o poți asorta cu o helancă. Iar peste, poți purta un pulover cu nasturi, un cardigan sau chiar un sacou, dacă îți permite combinația dintre piese.

O altă ținută pentru această perioadă poate fi compusă din acele rochii cu mâneci lungi, colanti și bocanci. Din nou o ținută ce te va ține departe de frig, dar prin care îți poți păstra latura feminină.

Dacă rochia cu mânecile lungi are un decolteu generos o poți combina foarte bine cu o cămașă. Ținuta arată extraordinar de bine și îți păstrezi și stilul office.

Nu uita de accesorii!

Ultimul pas pentru o ținută cât mai reușită este accesorizarea potrivita. Aceste ținute de toamnă-iarnă merg foarte bine cu lanțuri lungi și cercei de dimensiuni mici sau medii. În ceea ce privește accesoriile pentru mâini nu trebuie să folosești brățări deoarece vei încărca prea mult zona mâinilor, având în vedere că vei avea și mâneci lungi, însă la ceas nu trebuie să renunți, îl poți purta cu siguranță.