Cum să alegi rochia de nașă potrivită?

Sursa foto: https://resense.ro/product/rochie-dama-scurta-petrecuta-din-bumbac-satinat-bej-zelda/

Precum alegerea rochiei de mireasă este o sarcină destul de dificilă, în aceeași măsură este și alegerea rochiei de nașă. Există și destul de multe reguli pe care ar trebuie să le respecte o viitoare nașă astfel că sarcina devine și mai complicată. Așadar ar trebuie să îți faci un plan bine pus la punct și să îl respecți cât mai exact pentru a identifica și pentru a achiziționa rochia de nașă fără a pierde exagerat de mult timp.

Detaliile rochiei de nașă

Culoarea rochiei

În primul rând nașa ar trebuie să discute cu mireasa în legatură cu alegerea pe care a făcut-o aceasta pentru culoarea dominantă a nunții. Pentru a obține un tablou cât mai frumos nașa ar putea purta aceeași culoare ca cea a rochiilor domnișoarelor de onoare însă o nuanță mai închisă sau mai deschisă, în funcție de preferințe și de gusturi.

Lungimea rochiei

În privința acestui aspect trebuie să te hotărăști tu. În general rochiile pentru nașe sunt lungi, însă dacă nu ești fana acestei lungimi poți încerca diverse artificii, rochie cu despicătură pe picior sau rochie de lungime medie. Însă nu trebuie să exagerezi și să îți iei o rochie prea scurtă, lungimea ideală pornește din zona genunchilor. Pentru un tablou frumos este indicat să optezi pentru o rochie lungă, în plus trebuie să ții cont și de faptul că veți merge și la Biserică.

Tipul siluetei

După ce ai stabilit detaliile ce se resimt pentru eveniment, culoarea rochiei, lungimea acesteia, împreună cu mireasa, trebuie să treci la detaliile ce țin de tine. Alegerea rochiei în funcție de silueta ta. Nu în ultimul rând această rochie trebuie să te facă să te simți frumoasă, să te pună în valoare, astfel că trebuie să o alegi și în funcție de tipul siluetei tale. Dacă ești o femeie cu șoldurile late și umerii mici, ai o silueta de tip pară. Pentru acest tip de silueta o rochie cu volane care să mascheze partea inferioară a corpului este ideală sau poți opta pentru o rochie cu umerii marcați. Și rochiile în forma literei A sunt la fel de potrivite pentru această siluetă.

Pentru doamnele ce au siluete tip triunghi, adică exact opusul celor tip pară, ideea perfectă este să poarte rochii care să le ajute să creeze impresia că au umerii mai înguști, pentru a nu atrage privirile asupra lor. Rochiile ideale sunt cele cu decolteu în V, iar în anotimpul rece poți adăuga diverse accesorii pe umeri care să îi mascheze, un șal sau o blană.

Silueta de tip clepsidră este una care te avantajează deoarece nu trebuie să îți maschezi o anumită parte a corpului, prin urmare ești liberă să faci diverse alegeri. Rochiile ideale pentru această siluetă, ce te pun cel mai bine în valoare sunt cele tip sirenă.

În concluzie nașa trebuie să facă o alegere din categoria rochii elegante, care să o pună în valoare cât mai bine și în care să se simtă extraordinar. Nașa trebuie să inspire eleganță, feminitate și un aer de seriozitate.