Care sunt regulile de care ar trebui să ții cont pentru a realiza ținute ideale pentru birou?

În funcție de stilul pe care îl ai în viața de zi cu zi, elegant, nonconformist sau sport îți va fi mai greu sau mai ușor să îți poți realiza ținutele pentru birou, deoarece trebuie să ții cont de câteva reguli, nu poți merge oricum. Aceste ținute trebuie să îndeplinească anumite criterii, pentru a nu crea controverse la locul de muncă și implicit pentru o stare a ta cât mai bună. Pentru a fi productiv, trebuie să te simți cât mai bine și să fii cât mai relaxat.

Reguli de urmat în realizarea unei ţinute ideale pentru birou  

O parte dintre oameni tind să meargă în extrema formalității și să aibă ținute mult prea sumbre, pentru a avea o ținută de birou nu este necesar să procedezi în acest fel. De asemenea, dacă ajungi într-o astfel de situație, pentru ținutele mult prea formale, ar trebui să adaugi o pereche de pantofi stiletto. O pereche de pantofi stiletto va ajuta întotdeauna să scoți ținuta din anonimat, în plus vei avea mai multa eleganță prin intermediul acestora.

În ceea ce privește fustele, întotdeauna a existat această întrebare, despre cât de lungă să fie aceasta. Este important să reții faptul că nu trebuie să fie deasupra genunchilor și dacă alegi să fie, să nu fie cu mult. Regula este ca lungimea fustei să fie undeva în zona genunchilor.

Cele mai întâlnite piese dintr-o ținută pentru birou sunt aceste camași office, fără de care ținutele parcă nu ar fi complete. Un lucru de care trebuie să ții cont la o cămașă office este linia decolteului, aceasta nu va trebui să coboare niciodată mai mult de 10 cm sub claviculă. Decolteul adânc va strica ținuta și te va poziționa într-o zonă vulgară. Dacă totuși vei dori să optezi pentru bretele subțiri sau bluze de tip furou sau chiar piese puțin mai decoltate, le poți purta cu un cardigan pe deasupra. Acest aspect să îl păstrezi și pentru cazul în care îți plac bluzele transparente, nu poți să le porți niciodată fără piese pe deasupra.

Dacă ești fan al jeansilor, poți adăuga piese formale pentru a putea aduce ținută într-o lumină potrivită și pentru a fi potrivită biroului. Poți adăuga un blazer sau o cămașă albă oversize.

Un aspect important este să nu exagerezi cu nuanțele puternice, pe acestea le poți lăsa pentru timpul liber, la birou nu trebuie să fii creativ în ținute. Dacă ai totuși piese care ies din normal, le poți tempera cu alte piese ce sunt mai simple, ce ajută la echilibrarea ținutei. O pereche de pantaloni cu diverse imprimeuri poate fi foarte bine asortată cu o cămașă sau o bluză simplă, de culoare albă.

În privinţa accesoriilor trebuie să acorzi din nou o mare atenție deoarece nu trebuie să treci anumite bariere, va trebuie să știi să accesorizezi tinutele astfel încât să nu fie prea mult. Amintește-ți că scopul tău este de fapt să îți expui cunoștințele și ideile, nu întreaga gama de bijuterii. Poți purta un colier finuț, un ceas este binevenit întotdeauna, dar și cercei de dimensiuni mici pot fi asortați ușor la orice ținută. 

Ține cont de aceste reguli pentru a putea realiza ținute potrivite pentru birou.