Ținuta perfectă pentru cununia civilă

Cununia civilă este un eveniment care nu durează prea mult, dar care are o importanță foarte mare pentru cei care își unesc destinele. Așadar nu trebuie să alegi cea mai excentrică ținută, dar totuși trebuie să te implici în alegerea ei și să fie potrivită evenimentului.

Ținute pentru femei pentru cununia civilă

În mod normal, vestimentația trebuie aleasă în raport cu mai mulți factori printre care sezonul, locația, personalitatea și silueta ta, dar și stilul pe care îl ai.

În funcție de sezon, vei regăsi în acest articol care ar fi tinutele potrivite unei cununii civile:

Primăvară-Vară

În sezonul cald este indicat să optezi pentru ținute mai lejere care să nu îți creeze disconfort. În această perioadă este bine să alegi, de asemenea culori deschise, dar niciodată să nu alegi culoarea alb, pentru că această culoare va fi purtată de mireasă. În ceea ce privește materialele, să alegi unele ușoare și lejere precum mătasea sau inul.

Toamna-Iarna

O ținută pentru această perioadă trebuie să te ajute și în privința frigului, să te poți simți în largul tău, dar trebuie să aibă și un aspect plăcut, care să nu pară prea încărcată sau mai puțin plăcută vizual. Poți opta pentru salopete sau pentru rochii cu mâneci lungi, care vor avea întotdeauna un plus de eleganță.

În privința accesoriilor, la capitolul genți, ai două variante indiferent de sezonul cununiei, poți opta pentru un clutch sau pentru un plic. În privința bijuteriilor poți accesoriza cu broșe, cercei, brățări sau un lănțișor, însă nu trebuie să exagerezi pentru că nu vei obține un rezultat tocmai frumos.  

Mireasa

În această postură cu siguranță trebuie să te pregătești mai mult, ești rolul principal și trebuie să alegi o ținută unică și specială. În mod normal, ar trebui să porți o ținută de culoare alb, dar dacă ai o altă culoare preferată și consideri că te-ar prinde mai bine, poți încerca și altă culoare. Alegând însă culoarea alb vei fi sigură de unicitatea ta, întrucât femeile evită să poarte albul la cununii pentru a permite miresei să fie specială. Modelul îl alegi în funcție de silueta și stilul tău, astfel poți opta pentru un model scurt și mulat prin care să îți evidențiezi talia, sau o rochie până la genunchi care îți va da o eleganță aparte. Poți opta pentru acest tip de rochie în sezoanele călduroase, însă în perioada toamnă-iarnă este indicat să alegi o rochie până la genunchi, pe care să o asortezi cu un palton care să aibă aceeași culoare.

Nașa

În ținuta nașei trebuie să se vadă maturitatea, pentru a pune în evidență rolul pe care și-l asumă, responsabilitatea pentru protecția și îndrumarea finilor.

Culorile potrivite unei nașe sunt cele pale, plăcute, precum roz, lila, bleu, galben. Nașa poate opta pentru o rochie până la genunchi sau chiar una lungă până la pământ.

În sezoanele reci, toamnă-iarnă, nașa poate alege și o ținută cu pantaloni și sacou sau o salopetă. Poți alege și un palton, pe care să-l asortezi cu rochia, în cazul în care nu vrei să renunți la această idee. 

Fii atentă la alegerea tinutei pentru a opta pentru cea mai potrivită variantă.