Ținuta vestimentară ideală pentru o invitație la restaurant

Să mergi la restaurant cu diferite ocazii nu mai este un lucru neobișnuit. Înainte oamenii mergeau la restaurant doar cu ocazia anumitor evenimente speciale, dar astăzi a devenit un lucru firesc. Fie că alegi să iei o cină romantică alături de persoana iubită sau să sărbătorești un eveniment important cu întreaga familie, ori ai o întâlnire de afaceri, restaurantul este locul ideal indiferent de situație. Singurul lucru care îți ridică de fiecare dată probleme constă în felul în care te vei îmbrăca. Ei bine, asta vom rezolva noi astăzi deoarece avem pentru tine câteva sugestii și idei care te vor ajuta să arăți întotdeauna perfect.

Cum te decizi asupra unei ținute? Reguli și sugestii de bază

Pentru a nu arată ridicol și nu a pune pe tine haine care nu se potrivesc cu ocazia sau alte aspecte, precum locația, specificul sau zona în care este amplasat restaurantul trebuie să ai în vedere următoarele lucruri:

Specificul restaurantului

Specificul restaurantului poate fi de lux, middle sau low budget. Pe lângă costuri, diferențierea între localuri se face și din punct de vedere al designului interior și specificul mâncării. Astfel, păstrează liniile fine ale eleganței vestimentare și adaptează în funcție de locul în care vei intra. Spre exemplu, pentru un restaurant de lux se pretează să porți o rochie roșie, mulată cu bretele subțiri și tocuri elegante, însă ținuta  nu este tocmai potrivită pentru un local low budget.

Perioada în care vei servi masa

În cazul în care întâlnirea are loc în prima parte a zilei sau la prânz nu se va potrivi un machiaj strident sau o rochie îndrăzneață, ci mai degrabă optează pentru un look natural, rafinat și neutru.

Lucrurile se schimbă atunci când vorbim despre o cină. Un outfit de seară potrivit pentru restaurant trebuie să inspire feminitate, mister, încredere și discreție. Astfel, seara poți purta fie o rochie, fie un compleu elegant format din pantaloni lungi de dama și un sacou.

Vremea

Temperaturile atmosferice contează  chiar dacă în interior atmosfera va fi perfectă. Nu poți ieși la restaurant iarnă într-o rochie scurtă cu bretele subțiri, cum nici vara nu poți purta o rochie din catifea. Astfel, ține cont de anotimp și de vremea de afară atunci când îți alegi ținută.

Motivul pentru care mergi la restaurant

 Din punct de vedere al conduitei vestimentare, există mai multe tipuri de ținute potrivite pentru fiecare tip de ieșire. Spre exemplu, dacă ai o întâlnire de tip business trebuie să porți haine care să arate discret, să fie rafinate și elegante, dar să nu atragă atenția prin culori puternice. Atunci când vine vorba despre o intalnire cu prietenii, familia sau iubitul poți fi mai nonconformistă și poți adăuga în ținuta vestimentară elementele preferate și definitorii.

Ține cont de sugestiile noastre pentru că te vor ajuta să porți o ținută perfectă.