Cum integrezi culoarea galben în vestimentație cu stil?

De regulă, galbenul este o culoare pe care o purtăm mai mult la accesorii, nicidecum în ținutele vestimentare. Însă, tendințele sunt în continuă schimbare, astfel că astăzi vezi din ce în ce mai multe manechine purtând această gamă cromatică. Dacă îndrăgești culorile strălucitoare și simți nevoia să adaugi un strop de culoare în garderoba ta, citește acest articol.

Galbenul este o nuanță care te ajută să concentrezi atenția asupra zonelor pe care vrei să le evidențiezi. Spre exemplu, pentru a pune accent pe talie, poartă o piesă galbenă în parte de sus, precum un top sau un pulover scurt. Dacă vrei să scoți în evidență picioarele și gleznele, optează pentru o pereche de pantofi, botine sau sandale în nuanța muștar. Acest sfat se aplică indiferent de zona corpului pe care vrei să o accentuezi.

Cu ce culori se asortează galbenul?

Galbenul este o culoare asociată cu energia pozitivă, fericirea și tinerețea. În materie stilistică, dacă nuanțele de galben nu sunt asortate corect pot deveni plictisitoare. De asemenea, există posibilitatea că farmecul acestei culori să se piardă dacă nu știi să alegi nuanța potrivită pentru tine sau dacă nu o integrezi în context. Pentru a evita situațiile neplăcute iată câteva combinații reușite:

  • Galben și gri – culoarea gri echilibrează luminozitatea galbenului, iar rezultatul acestei asocieri este foarte elegantă.
  • Galben și albastru – ambele sunt culori complementare care se află în opoziție pe roata cromatică. Pentru a evidenția această combinație ai grijă să porți întotdeauna un mic accesoriu cu imprimeu sau broderie la ținută, ca accent.
  • Galben și verde – este o combinație care are un farmec aparte, fiind două culori adiacente în roata cromatică și formând o schemă analog.
  • Galben și roz- galbenul se asortează foarte bine cu nuanțele de roz fuchsia, roz pal și roz somon.
  • Galben și roșu- este o combinație îndrăzneață care atrage atenția oriunde vei merge.

3 idei de ținute în care poți integra culoarea galben

Femeilor le este, de cele mai multe ori, teamă să includă culoarea galben în ținutele lor, și asta pentru că este considerată a fi o culoare pretențioasă. Noi îți propunem trei idei, cu ajutorul cărora sperăm să te convingem că pentru a avea un outfit perfect ai nevoie și de un strop de creativitate și curaj.

Ținuta casual: pentru un look casual poți purta un tricou galben, blugi skinny și teniși.

Ținuta office: pentru a crea o ținută office poți purta, mai ales vara, o pereche de pantaloni albi sau o fustă plisată, ambele variante asortate cu cămăși office galbene și pantofi sau sandale cu toc mediu.

Ținuta romantică: dacă preferi stilul romantic poți purta o fustă galben muștar, asortată cu un cardigan scurt și o pereche de botine elegante.

Orice nuanță de galben reprezintă veselia. Dacă nu te simți încă pregătită să porți această culoare, începe prin a purta fuste și pantaloni cu imprimeu. Îndrăznește să te simți bine în hainele tale!