Cum asortezi culoarea albastru în outfituri? Reguli de fashion pe care trebuie să le cunoști

Culoarea albastru este una magică, care amintește de zilele de vara cu cer senin, de valurile marii sau de florile rare. Chiar dacă nu este o culoare puternică, precum roșu sau galben, asortarea ei cu celelalte nuanțe nu este una simplă, dacă nu cunoști câteva reguli de fashion care să te ajute să creezi ținute senzaționale. 

Albastrul este o culoare care poate fi purtată în multe moduri și la diferite ocazii. Fie că trebuie să mergi la o petrecere somptuoasă sau la o ședința la birou, piesele vestimentare albastre pot fi un adevărat succes vestimentar dacă știi cum să le asortezi.

Secretul pentru a putea crea ținute frumoase cu piese vestimentare de culoare albastru are la bază câteva reguli de fashion pe care trebuie să le cunoști pentru a știi cum să combini nuanțele, texturile și țesăturile.

De ce să porți culoarea albastru?

Albastru, indiferent de nuanță, de albastru senin la bleumarin, este o culoare universală. Aceasta arată bine pe orice ton de piele și se potrivește cu orice culoare a ochilor sau a părului.

Există o mare varietate de piese vestimentare în această culoare: rochii cu mâneci lungi, jeansi, cămăși, pulovere, cizme, poșete sau pantofi.

Albastrul este o culoare care exprimă eleganță  indiferent de anotimp sau de temperatura de afară.

De asemenea, această nuanță poate fi formală sau ocazională. Astfel, poți purta o rochie lungă albastră la nunta cele mei bune prietene sau la o petrecere elegantă sau poți alege un pulover gros bleumarin pe care să-l porți atunci când mergi prin parc. În ambele situații, culoarea arată perfect.

Albastrul este o culoare care se potrivește foarte bine cu orice nuanță din dulapul tău. Astfel, poți combina culori neutre cu piese vestimentare în nuanțe de albastru ori de câte ori rămâi în pană de idei.

Reguli de fashion

Atunci când te gândești să creezi o ținută din piese vestimentare de culoare albastru, îți vin în minte mai multe scenarii. Vara, albastru ne amintește de ținutele lejere pe care le purtăm pe malul mării, iar iarna ne gândim la puloverul gros elegant pe care îl purtăm în serile geroase petrecute cu prietenii.

Ei bine, pentru fiecare sezon există piese vestimentare specifice, așadar iată cum trebuie să le porți. 

Cum purtăm culoarea albastru în anotimpul rece?

Iarna este sezonul perfect pentru a purta nuanțele mai închise ale culorii albastru, precum este și bleumarinul. Dacă vei alege să o asortezi cu alb, contrastul va fi puternic și frumos. De asemenea, alegerea unei jachete groase în aceasta nuanță poate fi perfectă, pentru că te scoate din impas în orice zi în care nu știi ce să porți.

Un palton bleumarin poate arată perfect iarnă, înlocuind clasicul palton negru. Îl poți purta peste rochii, jeans și cămăși, pulovere, sau, dacă ești mai îndrăzneață, chiar și peste pantaloni scurți și tricou.

Cum purtăm culoarea albastru în anotimpul cald?

Vara albastrul se integrează perfect în orice peisaj. Astfel că poți purta cu lejeritate o bluză în dungi albastru cu alb, în timp ce o rochie cu același model va fi o piesă must have a sezonului cald.

De asemenea, vara sunt foarte căutate costumele de baie în diferite nuanțe de albastru. Mai mult decât atât, acestea pot fi combinate cu accesorii colorate, precum o pălărie galbenă, o eșarfă de plajă roz sau o geantă violet.

Dacă ești adepta culorii albastru și îți place în mod deosebit, poți găsi zeci de combinații care vor arăta senzațional. Recomandarea noastră este să pui un strop de creativitate și să constitui mereu outfituri unice, care să te reprezinte și în care să te simți întotdeauna bine.