Cum îți găsești propriul stil vestimentar? Principalele stiluri vestimentare pentru femei

Toate femeile au ca principală preocupare stilul vestimentar și obținerea unei imagini perfecte în fiecare zi. Toate își doresc să exprime eleganța fie prin vestimentație, fie prin atitudine, încercând astfel să-și găsească un stil vestimentar care să le reprezinte.

Așadar, în funcție de propriile preferințe, de forma corpului, dar și de alte caracteristici individuale, precum vârsta sau înălțimea, acestea își formează un stil vestimentar propriu, ale cărui influențe se regăsesc indiferent de ocazie sau eveniment. 

Astăzi îți vom prezenta și noi principalele stiluri și caracteristicile lor fundamentale, astfel încât să-ți fie mai ușor să-ți conturezi mereu ținute vestimentare armonioase concepute din piese care să se potrivească între ele, dar și cu personalitatea ta. 

Stilul clasic atemporal

Stilul vestimentar clasic atemporal este definit de severitate, concizie și sobrietate. Principalele piese vestimentare care îl compun sunt costumele formate din pantaloni și sacou, pantaloni lungi drepți, fuste cu croiala dreapta, bluze elegante și discrete, rochii simple și camasi office.

Una dintre regulile fundamentale ale acestui stil este calitatea materialelor, astfel că indiferent de ce alegi să porți, piesele trebuie să fie realizate din materiale de calitate și texturi simple.

De asemenea, stilul clasic are lungimi la îmbrăcăminte standard, iar totul trebuie să fie simplu și familiar. Nuanțele cromatice sunt dintre cele mai sobre și reci și, deseori, se poartă combinații între nonculorile alb și negru. 

Stilul urban

Stilul urban este definit de haine confortabile și practice, care exprimă independența unei persoane și subliniază în același timp gustul estetic extraordinar.

Principala piesă vestimentară a acestui stil este denimul care poate fi purtat într-o mulțime de modele și combinat într-o mare varietate de stiluri. Astfel, poți asorta o pereche de blugi evazați cu un tricou în dungi sau o fustă din denim midi cu o maleta maro.

De asemenea, rochiile drepte, pantaloni scurți, pantalonii largi, cămășile alungite, blugii rupți sau accesoriile din piele sunt alte elemente stilistice definitorii.

Important de știut este și faptul că hainele urbane nu au limita de lungime, iar succesul unei astfel de ținute constă în alăturarea mai multor texturi, mărimi și lungimi. Spre exemplu, poți asorta cu succes un tricou simplu alb cu o salopetă de blugi midi sau o cămașă oversized cu blugi și curea din piele.

Stilul sport

Stilul sport este adoptat cu precădere de femeile care își doresc confort și libertate în garderobă. Lejeritatea și utilitatea pieselor vestimentare a făcut din stilul sport unul dintre cele mai purtate și preferate stiluri.  

Stilul vestimentar sport este format în special din tricouri și bluze lejere, pantaloni scurți, pantaloni lungi largi, fuste, rochii, jachete și pulovere oversize.

Acest stil nu este potrivit pentru toată lumea, întrucât accentuează linia corpului și trăsăturile feței, astfel că o femeie care abordează acest stil trebuie să evidențieze zveltitudinea, dar și o silueta proporțională.

Stilul romantic

Stilul vestimentar romantic a luat amploare în ultimii ani, iar astăzi reprezintă soluția perfectă pentru femeile care vor să emane feminitate și sexualitate.

Din acest stil sunt bine cunoscute elementele decorative, mai ales broderiile, volanele sau paietele. Printre principalele piese vestimentare se numără și rochiile de cocktail, decorate cu mărgele sau ștrasuri, rochiile ușoare, bluzele bufante, topurile, pulovere pufoase sau fustele vaporoase.

Acestea sunt principalele stiluri vestimentare cele mai întâlnite la femei. În funcție de locul în care merg sau de lucrurile pe care le au de făcut în anumite zile, marea majoritate a femeilor combină piese vestimentare din toate aceste stiluri..

Recomandarea noastră este să ai în garderobă cel puțin o ținută din fiecare stil propus mai sus pentru a putea merge bine îmbrăcată atât la o ședința la birou, cat și la cumpărături.