Alege-ți pantalonii potriviți în funcție de forma corpului

Atunci când vine vorba despre un articol vestimentar nelipsit din garderoba unei femei, lucrurile care păreau simple se complică. Pantalonii sunt o piesă vestimentară comodă, versatilă și practică putând fi purtați cu orice ocazie. În momentul actual pe piață există o mulțime de modele de pantaloni, iar corpul fiecărei femei este diferit, și aici intervine momentul în care alegerea devine dificilă.

Astfel, pentru a-ți face alegerea mai ușoară astăzi ți-am pregătit un articol care te ajută să găsești modelul de pantaloni potrivit corpului tău.

Pantalonii drepți

Pantalonii drepți reprezintă un etalon în ceea ce privește tipurile de croi pentru pantaloni și sunt potriviți oricărei conformații. Singura situație în care poți da greș cu o astfel de pereche de pantaloni este atunci când sunt croiți greșit.

O eroare destul de des întâlnită constă în faptul că de foarte multe ori pantalonii drepți sunt confundați cu cei skinny sau mulați. Însă, în definiție pantalonii drepți au o lățime uniformă, de la coapsă și până la gleznă, nici prea largă, dar nici prea îngustă și urmează piciorul într-un mod elegant.

Un alt lucru de care merită să ții cont este că pantalonii drepți ajută la camuflarea coapselor late, oferind astfel un aspect mai armonios persoanelor care au o conformație de acest gen. În schimb, fii atentă la un detaliu semnificativ: dacă pantalonul se îngustează spre gleznă, există posibilitatea ca efectul armonios să dispară și să dezavantajeze persoanele cu șoldurile mai late.

De asemenea, pantalonii drepți se potrivesc și persoanelor care au picioare și șolduri subțiri, indiferent de înălțime și de culoare, putând fi asortati cu pantofi cu toc sau chiar cu adidași.

Pantalonii evazați

Sezonul acesta trendul pantalonilor evazati a luat din nou amploare. Acest tip de pantaloni lungi urmează linia clasică de croială la nivelul taliei și a coapselor, iar diferența se face în partea de jos, din dreptul gleznei, unde pantalonii nu mai urmează linia piciorului, ci se evazeaza. Acest model de pantaloni a apărut odată cu stilul vestimentar cowboy, partea evazată având pe atunci rolul de a acoperi ciocatele călărețului văcar. În anii 1970 acest tip de pantaloni a luat o amploare colosală, fiind purtați atât de femei cât și de bărbați.

Pantalonii evazați sunt potriviți femeilor care au șoldurile mai late deoarece creează un echilibru perfect între coapse și gambe. Dacă ești minionă, acest model de pantalon purtat împreună cu o pereche de tocuri, va crea iluzia unor picioare lungi și a unei conformații mai înalte.

De regulă, pantalonii evazați se adresează tuturor tipurilor de corp, asemenea pantalonilor drepti. De asemenea, dacă îți dorești să creezi impresia unui corp mai suplu și mai armonios, acest model reprezintă alegerea perfectă.

Pantalonii largi

Femeile care au o conformație zveltă nu au absolut nicio problemă în a purta pantaloni lungi și largi. Stiliștii susțin că persoanele cu forme mai generoase, dar și cele minione, trebuie să evite genul acesta de pantaloni deoarece nu este un model potrivit conformației lor. Cu toate astea dacă vrei să te bucuri de frumusețea acestui model alege pantalonii cu o talie mai înaltă, care vor crea un efect mult mai armonios pentru femeile cu solduri generoase. De asemenea, o centură în talie va evidenția frumos contrastul dintre talia mică și șoldurile mai late.

Astfel, pantalonii sunt o piesă vestimentară extrem de practică, care, aleasă în mod corect se va integra perfect în garderoba ta.