Ținuta cocktail – idei și sfaturi pentru un aspect impecabil

În timp ce evenimentele speciale sunt întotdeauna interesante, a decide cu ce să te îmbraci poate fi stresant, mai ales atunci când sunt implicate coduri vestimentare. Așadar atunci când primești o invitație care conține cuvintele „ținută de cocktail”, este firesc să te simți puțin descurajată. În definitiv, alegerea unei ținute care să fie potrivită dar și fabuloasă în același timp poate fi o provocare. Pentru a te asigura că atragi priviri admirative în timp ce îți faci apariția la următorul eveniment am sintetizat mai jos câteva informații despre ținutele de cocktail. 

Deși există mai multe modalități de a respecta acest cod de îmbrăcăminte, alegere câtorva articole specifice sunt esențiale pentru a arăta grozav. Astfel de piese cheie includ o rochie, pantofi, și accesorii. 

Rochia – când vine vorba despre o ținută de cocktail, rochiile vor fi întotdeauna o certitudine, nimic nu impresionează mai tare decât o rochie deosebită. Asigură-te că se termină în jurul genunchilor pentru o lungime perfectă. 

Pantofii – la un eveniment important, pantofii sunt aproape întotdeauna o necesitate. Pentru a adăuga un aspect sofisticat look-ului tău, alege o nuanță neutră, cum ar fi nude sau negru. O pereche de sandale sau pantofi pumps cu baretă vor permite rochiei să strălucească. Alternativ, poți alege o rochie simplă căreia să-i alături pantofi și accesorii îndrăznețe. 

Accesorii – pentru a completa ținuta de cocktail, nu uita să adaugi accesorii, cum ar fi o geantă și bijuterii. Alege accesorii captivante și sofisticate care să atragă atenția într-un mod pozitiv. 

Un aspect pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când alegi ținuta pentru un astfel de eveniment este nivelul formalității și despre ce tip de ocazie este vorba. 

Ținută formală de cocktail

Dacă trebuie să mergi la un eveniment care stipulează ținuta formală de cocktail, recomandarea noastră este clasica rochie neagră elegantă. Asigură-te că nu este foarte scurtă și adaugă accesorii deosebite și rafinate, care să o pună în evidență. 

Ținută festivă de cocktail 

În perioada sărbătorilor este foarte probabil să ai nevoie de o ținută festivă de cocktail. Poți alege o rochie de petrecere, roșu fiind culoarea ideală și asociaz-o cu accesorii pline de farmec, cum ar fi cele într-o nuanță metalică. 

Ținută de cocktail la petrecere de afaceri

Dress code-urile pentru astfel de evenimente pot fi deseori dificile și greu de respectat. Nedumerirea apare din faptul că, deși vrei să ai o ținută serioasă și adecvată, nu trebuie să pară ca și cum ai merge la birou. Pentru un echilibru perfect recomandăm o salopetă neagră sau în culori neutre, accesorizată lejer, cu cercei de dimensiuni mici și un clutch simplu. 

Ținută casual de cocktail

Spre deosebire de ținutele formale de cocktail, cele casual necesită o notă mai relaxată. Poți opta pentru o rochie largă, colorată sau cu imprimeu floral. Adaugă accesorii simple, dar interesante. Sandalele cu tocul pătrat sunt piese ce se potrivesc de minune în astfel de ținute. 

Nu uita! Ținuta de cocktail este un cod vestimentar standard pentru petreceri. Pe lângă aspectul sofisticat predominant, sunt anumite situații când ținuta poate fi veselă, colorată, descrisă de croieli și accesorii unice. Poți achiziționa piesele vestimentare de mai sus și o mulțime de rochii cocktail de pe resense.ro.